OEKRAÏNE

УКРАЇНА

OEK_KYIVCHURCH

WAARSCHUWING

Oekraïne is sinds eind februari 2022 in een oorlog met Rusland verwikkeld. Diverse steden worden beschoten en belegerd. Vanzelfsprekend is Oekraïne op dit moment geen veilige reisbestemming. REISEIGENWIJS raadt je ten zeerste af naar Oekraïne af te reizen!


Oekraïne is het grootste land dat geheel in Europa ligt. Ondanks dat is het land behoorlijk onbekend onder backpackers. Dat is het ook nooit geweest, maar sinds de revolutie van 2014 werden alle aspiraties van Oekraïne om meer bezoekers te trekken teniet gedaan doordat er een burgeroorlog uitbrak in het uiterste oosten van het land. In 2022 heeft die zich uitgebreid naar vrijwel het hele land. Voor nu is Oekraïne dus een no-go area. Wanneer het ooit weer rustig wordt en de Oekraïners hun land opnieuw opbouwen, zijn steden als Lviv en de hoofdstad Kiev geweldige (en goedkope) bestemmingen voor een originele citytrip in Europa. Lees hier alle posts over Oekraïne!


Oekraïne voor dummies

In Oekraïne spreken de mensen…Oekraïens, Russisch
In Oekraïne is het…1 uur later dan in Nederland
In Oekraïne betaal je met…hryvnja (UAH/₴): €1 = ₴40
Heb ik een visum nodig voor Oekraïne?nee (max. 90 dagen)
Heb ik een reisstekker nodig voor Oekraïne?nee

Je reis naar Oekraïne voorbereiden


Alle posts over Oekraïne


Deze pagina bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij iets koopt via een link op deze website ik daar een beetje geld voor krijg zodat REISEIGENWIJS in de lucht kan blijven. En het mooie is: jou kost het niks extra!