RUSLAND

РОССИЯ

RUS_MOSCOWREDSQUARE

In het grootste land ter wereld vind je iconische steden als Sint-Petersburg en Moskou, de langste treinreis ter wereld en schattige kleine stadjes met houten huizen waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. In Rusland is het nog niet altijd even makkelijk om zelfstandig en op de bonnefooi rond te trekken, maar laat dat je niet tegenhouden om dit boeiende land op je bucketlist te zetten: eenmaal binnen merk je dat de Russen reizigers graag welkom heten. Het liefst met een shotje wodka, natuurlijk. Lees hier alle posts over Rusland!


Rusland voor dummies

In Rusland spreken de mensen…Russisch en vele minderheidstalen
In Rusland is het…zomertijd*: net zo laat als in Nederland tot 10 uur later dan in Nederland
wintertijd: 1 uur tot 11 uur later dan in Nederland
In Rusland betaal je met…roebel (RUB/₽): €1 = ₽95
Heb ik een visum nodig voor Rusland?ja, van tevoren
Heb ik een reisstekker nodig voor Rusland?nee

*: door het enorme oppervlak van Rusland zijn er grote verschillen in tijd tussen Nederland en de verschillende delen van Rusland. Het overzicht hieronder geeft een indicatie:

 • in de exclave Kaliningrad (tussen Polen en Litouwen) is het tijdens onze zomertijd net zo laat als in Nederland en tijdens onze wintertijd 1 uur later.
 • in het westen van Europees Rusland (waaronder Moskou, Sint-Petersburg, Nizjni Novgorod en Kazan) is het tijdens onze zomertijd 1 uur later dan in Nederland en tijdens onze wintertijd 2 uur later.
 • in het midden van Europees Rusland (waaronder Samara en Volgograd) is het tijdens onze zomertijd 2 uur later dan in Nederland en tijdens onze wintertijd 3 uur later.
 • in het oosten van Europees Rusland (waaronder Jekaterinenburg en de Oeral) is het tijdens onze zomertijd 3 uur later dan in Nederland en tijdens onze wintertijd 4 uur later.
 • in het gebied rondom Omsk is het tijdens onze zomertijd 4 uur later dan in Nederland en tijdens onze wintertijd 5 uur later.
 • in het westen van Siberië (waaronder Novosibirsk en Krasnojarsk) is het tijdens onze zomertijd 5 uur later dan in Nederland en tijdens onze wintertijd 6 uur later.
 • in het midden van Siberië (waaronder Irkoetsk en het Baikalmeer) is het tijdens onze zomertijd 6 uur later dan in Nederland en tijdens onze wintertijd 7 uur later.
 • in het oosten van Siberië (waaronder Jakoetsk) is het tijdens onze zomertijd 7 uur later dan in Nederland en tijdens onze wintertijd 8 uur later.
 • in het westelijk deel van het Russische Verre Oosten (waaronder Vladivostok) is het tijdens onze zomertijd 8 uur later dan in Nederland en tijdens onze wintertijd 9 uur later.
 • in het oostelijk deel van het Russische Verre Oosten (waaronder Srednekolymsk en het eiland Sachalin) is het tijdens onze zomertijd 9 uur later dan in Nederland en tijdens onze wintertijd 10 uur later.
 • op het schiereiland Kamtsjatka en verder oostwaarts is het tijdens onze zomertijd 10 uur later dan in Nederland en tijdens onze wintertijd 11 uur later.

Je reis naar Rusland voorbereiden


Alle posts over Rusland


Deze pagina bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij iets koopt via een link op deze website ik daar een beetje geld voor krijg zodat REISEIGENWIJS.com in de lucht kan blijven. En het mooie is: jou kost het niks extra!