VERENIGDE STATEN

UNITED STATES

USA_GRANDCANYON

De USA, het is een van de meest iconische en geliefde bestemmingen op deze wereld. Met iconische steden als New York, San Francisco en Los Angeles, de stranden van Florida en de nationale parken van het zuidwesten vindt zelfs de minst avontuurlijke persoon in de USA een bestemming waar hij of zij graag heen wil. Het land is enorm en als je ook maar een beetje een indruk wilt krijgen van wat de USA te bieden hebben, zul je weken zo niet maanden nodig hebben voor je reis. Gelukkig zijn de wegen er goed, en dus biedt de USA je een geweldige roadtripbestemming. Lees hier alle posts over de USA!


De USA voor dummies

In de USA spreken de mensen…Engels
In de USA is het…6 tot 12 uur vroeger dan in Nederland*
In de USA betaal je met…dollar (USD/$): €1 = $1,10
Heb ik een visum nodig voor de USA?ja, ESTA-verklaring (e-visum)**
Heb ik een reisstekker nodig voor de USA?ja, type A en B

*: Er zijn op het niveau van staten lokale verschillen. Zo is het in Hawaii tijdens onze zomertijd 12 uur vroeger dan in Nederland en tijdens onze wintertijd 11 uur. Ook kent de staat Arizona geen zomertijd, waardoor het daar in onze zomertijd 9 uur vroeger en tijdens onze wintertijd 8 uur.
**: strikt genomen is een ESTA-verklaring geen visum, maar de procedure is sterk vergelijkbaar met het aanvragen van een e-visum.


Je reis naar de USA voorbereiden


Alle posts over de USA


Deze pagina bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij iets koopt via een link op deze website ik daar een beetje geld voor krijg zodat REISEIGENWIJS in de lucht kan blijven. En het mooie is: jou kost het niks extra!