OVER REISEIGENWIJS

GEO_USHGULIPANORAMA

Over mij

Mijn naam is Dion, oprichter van reisblog REISEIGENWIJS. Ik kan mij niet anders herinneren dan dat ik gefascineerd ben door al het moois dat onze planeet te bieden heeft. Al als klein jongetje zat ik met mijn neus in de atlas en riep ik dat ik ooit alle landen van de wereld wou zien.

Op mijn achttiende ben ik geografie gaan studeren in Groningen. Dat betekende niet alleen de start van mijn studie, maar ook van het verwezenlijken van die droom om zoveel mogelijk van de wereld te zien. Tijdens mijn studie ontstond er namelijk een geweldige vriendengroep die het ook maar wat interessant vond om de wereld te ontdekken. Vele weekendjes weg – dichterbij en verder weg – volgden. Later maakten we ook langere reizen, waarbij de bestemming ons niet origineel genoeg kon zijn.

Inmiddels woon ik met veel plezier in Amsterdam. Het reisvirus blijft me echter besmetten, waardoor ik nog steeds de onweerstaanbare drang heb een aantal keer per jaar de stad te ontvluchten en weer nieuwe plekken dichtbij en ver weg te ontdekken.


Mijn passie voor reizen

Voor mij betekent reizen het verbreden van mijn horizon. Door bijzondere landschappen reizen, andere culturen ervaren, nieuwe gerechten leren kennen en een ander perspectief op de wereld krijgen, dát is waarom ik graag reis. Het liefst doe ik dat onorganiseerd; lekker op eigen gevoel de boel verkennen. Zelfs op plekken waar vrijwel geen enkele toerist dat doet. Zo kom je naar mijn ervaring op de mooiste en meest memorabele plekken.

Vaak denk je bij reizen aan plekken ver van huis. Daar vind je immers die bijzondere landschappen, andere culturen en nieuwe gerechten. Toch hoef je niet altijd ver van huis te gaan om prachtige plekken te bezoeken. In Europa zijn er heel veel mooie plekken te vinden. Maar ook nóg dichterbij: hoe vaker ik weg was uit Nederland, hoe meer ik mij realiseerde dat óók Nederland een heel bijzonder en mooi land is. Ieder tochtje dat je maakt is naar mijn mening in potentie een mooie reis.

Over het blog

Al sinds mijn eerste reis zonder ouders vind ik het heerlijk om mijn passie voor reizen met anderen te delen, in eerste instantie met familie, vrienden en bekenden. Ook vond ik het altijd al leuk om foto’s te maken van wat ik onderweg tegen kwam. Over een aantal reizen die ik in de loop der jaren heb gemaakt, schreef ik al verslagen om de verhalen, ervaringen en bijzondere momenten vast te leggen. Ook heb ik er altijd enorm veel plezier in beleefd om tips te delen over de plekken die ik heb bezocht. Mede doordat ik begon te merken dat ik steeds vaker reisblogs als informatiebron voor mijn eigen reizen begon te gebruiken, heb ik in 2019 besloten het blog REISEIGENWIJS te starten. Deze naam past enorm bij mij: ik bezoek graag plekken waar niet iedereen naartoe wil en sla nog wel eens een advies in de wind. Door het delen van mijn passie voor reizen naar bijzondere en originele bestemmingen hoop ik zo andere reizigers met dezelfde passie te inspireren om ook zelfstandig de wereld te ontdekken.


Medebloggers

Hilko

Hilko is een fervente budgetreiziger die zo min mogelijk bagage meezeult op reis. Op zijn YouTube-kanaal deelt hij video’s met praktische tips over minimalistisch reizen en budgettips.


Ook handig om te weten